Framsida

Skriv inte på uniformsrutinen!

Det har kommit till vår kännedom att en skrivning som är med i den nya uniformsrutinen tillkommit efter att vi förhandlat den. Sist i denna rutin står följande text: ”I det fall en anställd kommer till sitt arbete i felaktig uniform, kommer den anställde att skickas hem utan lön.”

Den biten av texten är inte förhandlad på MBL.
Om Arriva inte tillåter att ni hämtar ut uniformen utan att rutinen är påskriven så vänta med detta. För er som redan skrivit på så ska vi ta upp detta med Arriva så snart som möjligt så ska vi informera närmare.

Vad som händer när man inte har korrekt uniform på sig finns redan reglerat. Du får tillsägelse, erinran, och kan i slutändan vid många upprepade tillfällen bli uppsagd på personliga skäl.

Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att ni skriver på detta.

16 reaktioner till “Skriv inte på uniformsrutinen!”

  1. Vi kommer ta upp detta med Arriva och försöka få till en lösning med en ny rutin som inte innehåller den skrivningen. Då kan den ersätta den som ligger nu. Om Arriva skulle försöka använda den här rutinen mot en medlem så kommer vi självklart att försvara den!
   Så gör ingenting så ska vi försöka lösa detta för alla.

   Gilla

 1. Funderar även över det faktum att Arriva kräver helt svarta skor utan något skobidrag… Är det något som är ok från AG? Det är inte alltid lätt att hitta helt svarta bra skor.

  Gilla

 2. Egentligen ett utmärkt tillfälle till civil olydnad, åtminstone om man är lokförare. Om tillräckligt många inte skriver på kunde det vara spännande att se vad som händer. Skicka hem 40 lokförare utan lön? Blir dyrt för arriva.

  Gilla

 3. Min ec blev ganska irriterad när jag inte ville skriva på…
  Tyckte det var trams, ”Det är väl bara att skriva på”

  Gilla

 4. Livrem? Nu har jag ju faktiskt inte läst uniformspolicyn så noga, men har man glömt denna lilla detalj?
  Antingen får vi inte ha någon livrem (hängningsrisk?) eller så har man från AGs sida glömt denna detalj. I så fall känner jag för att leta fram min gamla High Chaparall-livrem med korslagda pistoler…

  En annan liten notis…
  Det här med felaktig uniform. Hur viktigt är det att strida om detta? Om jag kommer till jobbet julafton och ringer till driften och erkänner att jag glömt min slips…? Om jag förgäves försökt bli ledig en dag och råkar glömma min slips just den dagen…?
  Det finns ingen på driften eller i arbetsledning som hade skickat hem oss pga felaktig uniform och därigenom fått betala en helvetes massa vite!
  Låt denna skrivning vara kvar som ett extra ledighetsalternativ…

  Ta nu inte detta helt gravallvarligt, men lite…

  Gilla

   1. Eller så det då sanningarna kommer fram… 🙂 🙂

    Men va fan… Allvarligt… skicka hem oss för att vi har fel färg på skorna på julafton…

    Gilla

 5. Jag kan faktiskt hålla med ”Anonym”.

  Varför ska vår fackförening lägga ner energi på att strida om detta?

  Detta är ju en sak som, om det kommer att implementeras, kommer att göra mer skada för AG än för oss. Släpp det och koncentrera er på de förändringar som kommer att göra det sämre för oss!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s