Framsida

Arriva ajournerar förhandling om tekniska tider

Som många av er vet så förhandlade klubben idag om de förkortade tekniska tiderna som kom i senaste turpaketet. Flera av dessa är redan förhandlade och kan inte ändras utan vidare. Arriva har efter dagens förhandling godkänt att vissa var ett misstag och ska nu skicka dessa till PPL för granskning och ska ta tag i det så snabbt som möjligt. Förhandlingen blev därmed ajournerad och kommer att återupptas så fort det går, då detta är ett brådskande ärenden som leder till stress. På förhandlingen diskuterades flera punkter.

Följande punkter kommer att rullas tillbaka:

*Gångtid Ystad till spår 25, 8 min
*Förare avställning, mult 8 min, singel 5 min
*Tid för avlösning/tågsyn för förare vid låsning utan avlösning, 3 min
*Gångtid hm till jämte/spår 300, 8 min
*Gångtid Malmö till spår 49 <- Denna kommer att räknas om

Följande punkter fick vi en känsla av att Arriva kommer att vidhålla:

*Gångtid i Malmö olika för både förare och kundvärdar
*Gångtid HB taxi från plattform till taxi

Vi hade även en diskussion angående gångtid till passresa, detta fick vi goda öron för och vi hoppas att Arriva ska ta till sig det tills mötet är återupptaget.

De tekniska tiderna bygger på att alla är överens om att de är rimliga. När vi är överens om detta så ser vi till att komma i tid till tåget även om något skulle hända på vägen som försenar oss. Om hissen inte kommer så skyndar vi på stegen och problemet är löst.

Nu arbetar vi som turen är skriven till punkt och pricka. Vi går från rastlokalen när rasten är slut i normal takt till vårt tåg. Händer något så vi blir försenade så kan det resultera i att vi försenar eller missar tåget. Detta är inte en situation som vi valt utan som Arriva satt oss i för tillfället.

Klubben står alltid bakom sina medlemmar och om någon skulle hamna i problem för att den försenar eller missar ett tåg på grund av de tekniska tiderna så kommer vi att försvara den med alla våra resurser.

Håll ihop och ta hand om varandra. Vi ses på tågen!

Seko klubb Pågatågs styrelse

5 reaktioner till “Arriva ajournerar förhandling om tekniska tider”

  1. Om kundvärd och lokförare alltid håller ihop och går samtidigt då det är möjligt alltså till tåg efter rast och annat så är det lättare att stå till svars om man får kritik.
    Håll handen 🙂

    Gilla

  2. Jag undrar över Fridagar och fp2 dagar.
    Läser att alla fast anställda har rätt till 104 Fridagar och 14 fp2dagar.

    Hur blir det om jag har en anställning på 100% men valt att gå ner i tjänst och jobbar 75%. Hur många dagar har jag då?

    Gilla

  3. Hej! Såg att klargöringstiden ute på uppställningsplatsen i hyllie är satt till 7 minuter på min tur idag, 2611V.33. Känns lite tight va? 😂

    Gilla

Lämna en kommentar