Framsida

Sekos medlemmar får vara lediga mer på sommaren!

Vi har jobbat länge med den här frågan och har till slut vunnit i en central förhandling med hjälp av förbundet. Vi har nu rätt att ta ut sparad semester i anslutning till huvudsemestern. Vi kan spara dagar över 20 semesterdagar per år så har du 26 semesterdagar så kan du spara 6 dagar. Dessa dagar kan du från och med nästa år ta ut på sommaren. Du måste dock lägga ut alla dina semesterdagar från året innan du kan ta av sparade dagar. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket du kan lägga ut så har du 25 sparade semesterdagar så kan du lägga ut 5 extra veckor i anslutning till dina ordinarie 4 veckor och därmed få 9 veckors semester. Det här är självklart inte särskilt populärt bland företagen på spårtrafik då många har problem med personal på sommaren. Men vi anser att det är alldeles för få anställda och att företagen måste ta höjd för att vi ska kunna vara lediga på sommaren oavsett om det är de ordinarie 4 veckorna eller även sparad semester.

Mvh
Seko klubb Pågatågs styrelse

En reaktion till “Sekos medlemmar får vara lediga mer på sommaren!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s