Framsida

Information om säkerhet

I På gång Pågatåg v.40 har Arriva skickat ut en information om användning av mobiltelefon under tjänstgöring. Man kan kritiserar där föraren för att ha använt privat mobil när denne stod stilla vid en signal. Den förra instruktionen förbjöd användning under körning och nämnde inget om väntetid. Den har sedermera ändrats till att innefatta ”kortare stopp” vid växling.

Vi ifrågasätter inte Arriva säkerhetsinstruktioner som sådana, inte heller deras arbete med att få ner olyckor och tillbud. Det vi ifrågasätter är deras sätt att gå ut med information. Deras sätt att skambelägga och hänga ut enskilda anställda. De hade utan problem kunnat informera om förändringen i instruktionen utan att peka ut någon. Vi vill att Arrivas säkerhetsarbete ska vara transparent (genomlysande) och präglas av trygghet och tillit, aldrig fördömande eller utpekande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s