Framsida

Stöduttalanden

Från Seko Klubb SJ Trafik:
UPPHÖR MED DUMHETERNA, ARRIVA SVERIGE!

Vi ser med fasa på hur Arriva Sveriges meritförteckning fläckas av de tveksamma åtgärderna som företaget vidtar mot våra kamrater på Pågatågen i Skåne samt konduktörerna på Saltsjöbanan. På Pågatågen är en rejäl lönesänkning på gång och på Saltsjöbanan planerar man att ta bort konduktörerna. Detta riskerar resenärers säkerhet och trygghet såväl som service ombord på tågen.
Vi vill med detta stöduttalande uttrycka vår solidaritet med våra drabbade kamrater. Vi vill också kraftigt uppmana Arriva Sverige att upphöra med dumheterna. Vi kan aldrig acceptera försämringar!
Styrelsen Seko Klubb SJ Trafik

Från Branschorganisation Spårtrafik:
STÖDUTTALANDE
Med anledning av den situation som uppstått i Skåne, när Arriva Tåg förlorade upphandlingen av Pågatågen till Arriva Sverige, och när Arriva Sverige nu vill döpa om tågvärdar till kundvärdar med en rejäl lönesänkning, så vill Sekos branschorganisation på Spårtrafik uttala sitt stöd till berörda kamrater på Pågatågen.
Hela branschorganisation Spårtrafik står bakom er och vi kräver att Arriva Sverige omvärderar sitt beslut.
Vi vill också uttrycka vårt stöd till kamraterna på Saltsjöbanan i Stockholm där Arriva Sverige fortsätter nedmonteringen av säkerhet och trygghet på tågen genom att man vill ta bort konduktörerna.
Hela branschorganisation Spårtrafik står bakom er och vi kräver att Arriva Sverige omvärderar sitt beslut.
Styrelsen Branschorganisation Spårtrafik
Från Seko Tunnelbanan:
Solidaritetsuttalande till tågvärdarna på Pågatågen
Seko klubb 111 tunnelbanan ställer sig bredvid våra kamrater i Skåne när deras oseriösa arbetsgivare Ariva Sverige hotar att göra om alla tågvärdar till kundvärdar och därmed kraftigt sänka deras löner och lägga på en omöjlig arbetsuppgift på förarna av tågen.
Vi oroar oss över att ett privat företag på detta sätt kan komma in på en fungerande marknad och hota inte bara säkerheten utan även hota kollektivavtalet inom bransch spårtrafik. Ifall de genomför den här förändringen ser vi inte hur vi någonsin i framtiden kan förorda en mångårig avtalsteckning i vår bransch utan enbart kan tänka oss att sälja strejkrätten i ett år i taget.
Att Ariva nu kan tänka sig att kraftigt inskränka säkerheten för resenärer gör oss djupt oroade och ger oss ytterligare ett bevis på att privata företag inte skall in och driva så viktiga bitar av vårt lands infrastruktur som spårtrafiken. De är enbart ute efter en kortsiktig ekonomisk vinst och bryr sig inte om resenärernas trygghet. Att samma sak gjorts i Danmark och resulterat i att en oskyldig kvinna blivit skadad på grund av att föraren inte haft möjlighet att se att hon fastnat i dörrarna struntar Ariva fullständigt i då det enbart är pengar som räknas. Förstatliga all spårtrafik nu!
Underjorden i Stockholm står bredvid våra vänner i Skåne och är redo att stödja er om ni behöver oss. En för alla, alla för en!
Styrelsen för Seko Tunnelbanan

En reaktion till “Stöduttalanden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s