Framsida

Svepande kritik mot personalen

På fredagseftermiddagen inför helgen gick en av cheferna ut med ett mail till alla tågvärdar med rubriken ”Skärpning”. Tydligen är Arriva ”överöst” av klagomål på personalen. Det må vara hänt. I dagsläget är nog ingens motivation på topp och det märks garanterat för resenärer och Skånetrafiken. Men att gå ut med detta till all personal att ge en garanterad klump i magen för alla att gå hem med en fredag. Om Arriva vill ta in enskilda personer på samtal är det deras fulla rätt. Men att ge svepande kritik är inget annat än dåligt ledarskap.

Om du skulle bli inkallad på samtal, ta med dig en arbetskamrat. Verkar det allvarligt, kontakta oss så följer nån från facket med. Men vi behöver lite tid att få loss någon.

Till alla arbetskamrater. Ta hand om varandra, ge varandra stöd. Vi behöver varandra nu mer än någonsin.

7 reaktioner till “Svepande kritik mot personalen”

 1. Jag som förare måste nog säga att jag är förvånad att ombordpersonalen jobbar på så bra som dom gör. Betydlugt vanligare nu att de kommer ut från olika dörrar vid varje stopp, vilket tyder på synlighet i tåget.
  Där det inte syns nån kundvärd är det helt enkelt inte bemannat, och det är ju Arrivas fel. Sen att skylla på personalen…..skamlöst är det!

  Gilla

 2. Håller med oraklet, tycker också tågvärdarna blivit ännu noggrannare vilket är fantastiskt med tanke på läget. Mailet känns snarare om lite hot från denna chefen att dom vaktar så folk ska sköta sig..
  däremot har det ju gått rätt mkt avgångar utan personal ombord.. Men det är väl som vanligt inte arrivas fel.

  Gilla

 3. Först ett generellt påhopp på lokförare om maskning, som spreds i media och gav Arriva mycket negativ publicitet i ett läge där man försöker vinna en upphandling hos Skånetrafiken.
  Knappt hinner ett par chefer be om ursäkt för detta innan en annan gör liknande mot den andra personalgruppen. Lysande…

  Gilla

 4. Tar Ni i facket upp dåligt ledarskap från arbetsgivarens sida på era möten med Arriva ? Eller det är obekvämt att lyfta dessa frågor ? Verkar bara som det är enstaka arbetstagare som ”vågar” lyfta dessa obekväma saker !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s