Framsida

Lönerna för 2019 klara

Lönerna är klara. Det fanns 2,0% lönepåslag. Det är något som ligger i kollektivavtalet för hela branschen och är klart sedan 2017. Det vi dock gör varje år är att förhandla med arbetsgivaren om hur potten skall fördelas. Vi kan dels lägga olika mycket på de olika lönestegen men även flytta mellan yrkesgrupper. Detta måste dock fack och arbetsgivaren vara överens om. Kommer vi inte överens så blir det samma procentpåslag för alla medlemmar. I år hade vi sagt att vi ville lägga lite mer på växlingen. Arbetsgivaren sköt enskilt till pengar tidigare i år och vi ville matcha detta i förhandlingarna. Vi fick dock inget gehör för detta. Vi ville även lägga lite mer på sista lönesteget men vi fick nej även där.

Då återstår bara att alla får samma lönepåslag. Exakt hur detta blir i kronor återkommer vi med. Detta gäller även hur snittlön för timanställda hamnar. Vi återkommer.

Ha en fin påsk alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s