Framsida

Vad tycker du som jobbar morgon?

Facken har nu lämnat in ett diskussionsunderlag om T18 till arbetsgivaren. För att inte hamna i samma sits som T17, där ersättningsturer gjorde att gruppvalen blev näst intill oanvändbara, testar vi på ett annat sätt. Vi föreslår begränsningar inom områden som, rast, paus, turlängd, veckolängd, nattvila och begränsningar i hur mycket man kan förflytta tjänst vid banarbeten. Vi vill ha ”skall” istället för ”bör” som gör att vi kan styra turerna som kommer ut. Detsamma gäller för utläggen så att vi kan planera våra liv. Vi tror att många arbetsmiljöproblem hade lösts genom minskad turlängd. Detta är alltså inget färdigt förslag utan ska ses som ett underlag för fortsatta diskussioner och testkörningar i Hastus.

Vi har en fråga till er som jobbar morgon. Det är många tåg som ska ut då så det påverkar hur turerna ser ut resten av dagen. Vad upplever ni som det jobbigaste? Hur lång kan en tur vara som börjar 4, 5, 6 på morgonen? När är ”morgonen över” och man kan börja ha turer på runt 8-9 timmar? Vi behöver så mycket info som möjligt för att kunna göra bra förslag.

Skriv inte förslagen här utan skicka dem till klubbpagatag@gmail.com

En reaktion till “Vad tycker du som jobbar morgon?”

  1. ……
    ……
    Tack för din kommentar. Vi har sparat den men stängt kommentarsfältet då vi vill ha in dem på mailen. Mvh SEKO-styrelsen.

    Gilla

Kommentarer är stängda.