Framsida

Nytt möte om T18

Vi hade ytterligare ett möte om T:18 i veckan. Det finns inget nytt att rapportera om, det var mer som en avstämning av nuvarande läge. Arriva menar att deras förslag är förhandlingsbart vilket känns intressant för oss. Vi jobbar vidare med våra förslag och är tacksamma för de förslag och synpunkter vi får från medlemmarna.

Tisdag 9/1 har klubbstyrelsen möte och vi skall då gå igenom alla förslag i detalj och se om vi kan lägga ett förslag baserat på medlemmarnas synpunkter på rådande situation. 
Mer information kommer löpande.

Med fackliga hälsningar
Lars-Åke Persson

Ordförande Seko Pågatågen

11 reaktioner till “Nytt möte om T18”

 1. Det känns som de här förhandlingarna har två steg.
  Först komma överens om tolkningen av kollektivavtalet: Fridagstilläggets tillämpning och i vilken utsträckning vi ska ha obetalda/betalda raster. Här hoppas jag att personalen får sista ordet när det gäller att bryta fridagsreglerna och att vi slipper befinna oss på vår arbetsplats flera timmar utan att få någon ersättning.
  Först efter att detta är löst kan man börja titta på olika eventuella avsteg från kollektivavtalet och i så fall vad AG är beredda på att ge för varje sak de vill ta.

  Gilla

 2. Jag vill inom det snaraste ha tillbaka skyddet för mina fridagar! Det blir ohållbart om vi inte ens har dessa små oaser av planerbar ledighet.

  Gilla

 3. Jag har letat i kollektivavtalet, men…
  Restiden till och från annan ort vid utbildning räknas inte som arbetstid? Min restid inkräktar både på 8:00 regeln i ena änden och 11-timmars regeln i andra.

  Gilla

  1. §6 moment 1:5 i kollektivavtalet regelerar detta. Vid utbildning har man oreglerad arbetstid. Så tyvärr är det så att man i praktiken måste ta sig till utbildningsorten på sin fritid.

   Gilla

 4. Avsteg…
  AG försöker inbilla oss att de inte kan göra grupper eftersom vi inte har avsteg. Det har inte med varannat att göra. Kan man lägga turer så kan man göra grupper.
  Vi hade ett gruppval inför T:17 då vi hade avsteg från kollektivavtalet. De turer vi valde då försvann den mesta tiden pga alla banarbeten. Alltså flyttades tider fram och tillbaka. Istället för att börja 4:30 efter frihelg, kunde man börja 4:05. Istället för att sluta 19:45 innan frihelg kunde man sluta 20:10. Det fanns ingen garanti för turerna. I många fall var det ”onödiga” förändringar, eftersom AG valde att slå sönder alla turer bara för att det blev ett banarbete vid Förslöv. Detta för att kunna tjäna in en tjänst under en veckas tid, men utan en tanke på personalens välmående.
  Vi kommer att ha lika dålig koll på turerna under T:18. Om vi då samtidigt går med på avsteg tycker jag att vi ger AG lite för mycket spelrum utan att få några garantier tillbaka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s