Framsida

Klart med tillfällig lösning kring rasterna

Igår hade vi MBL och diskuterade bland annat förslaget om tillfällig lösning på rasterna. Vi kom överens om att vi nu ska ha 45 minuters rast varav 30 minuter skall vara obetalt. Utöver detta tillkommer såklart gångtid.

Vi har tittat på rasterna i det turpaket som Arriva testkört och nästan hälften av rasterna är på mer än en timme. Det här kommer att komma igång på maj månads utlägg.

Vad gäller fridagsnycklarna så kom vi inte vidare där men det är inte klart än. Vi hävdar att vi har rätt att förhandla fridagsnycklarna precis som med turlistor, det tycker inte Arriva. Men de ska titta på det och återkomma. De flesta av oss har helt ok nycklar men det är vissa som är hårt drabbade med långa sammanhängande arbetsperioder. Det är egentligen bara dem som behöver åtgärdas.

Vi hade även uppe frågan om två turer innan 04:30 vilket är förbjudet i kollektivavtalet. Arriva ska se över mars månads utlägg och på aprils utlägg ska de inte finnas med över huvud taget.

En reaktion till “Klart med tillfällig lösning kring rasterna”

  1. Vi som gick på helgschema är en av grupperna som drabbats av dåliga fridagsnycklar.
    Jätteviktig fråga. Inte rättvist att några skall drabbas. Och inte heller att man skall behöva gå ner till 75 procents tjg för att orka med.
    Inte ok jobba 7 dgr i sträck för att vara fri 1dag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s