Framsida

Hjälp till att öka rapporteringen

Dagligen hör vi om arbetskamrater som utsätts för obehagliga situationer på tågen. Många av oss är luttrade och kanske inte ens tänker på det som något konstigt. Det har blivit en del av vår vardag.
Det är inte en arbetssituation som vi ska behöva acceptera men den kräver en sak av oss. Rapporter. Utan rapporter sker ingen förändring när det gäller hot och våld. Skyddsombuden är helt beroende av ett bra underlag för att få till åtgärder. Det handlar dels om bemanning för att undvika ensamarbete men även utrustning, väktare osv.
För att ens kunna inleda den diskussionen så behövs rapporterna som ett underlag.

Vi vet att mobiva varit svårt att rapportera i men vi vill verkligen be er att göra ett nytt försök. Det funkar verkligen riktigt bra nu. Rapporterna ni skickar in kan direkt ses av huvudskyddsombudet.

Så vad skall rapporteras?
Vi vill ha in allt. Skånetrafiken räknar framförallt mängd så ska vi få resurser så kan vi inte bara rapportera in ”den gången vi nästan blev misshandlade”. Vi måste ha in varje gång en resenär säger något hotfullt, du får en knuff, eller du bara upplever situationen som hotfull i allmänhet.
Vi vill ha in alla rapporter. I nuläget rapporterar många bara de riktigt allvarliga händelserna och dom måste såklart fortsätta att komma in. Men vi vill ha dom mindre allvarliga också!

Så gå in i mobiva nu på direkten och kolla att du vet vart fliken för hot och våld ligger. Kolla lite i menyerna så du känner dig hemma. Så länge du inte klickar på spara kan du testa runt i listorna.

Var rädda om er därute!

Mvh
Fredrik Nilsson
Huvudskyddsombud

mobiva 1.jpg

mobiva 2.jpg

5 reaktioner till “Hjälp till att öka rapporteringen”

 1. Har rapporterat in hot om att bli dödad efter jobb. När får jag bekräftat om att åtgärd har vidtagits? Detta hända december förra året. Löjligt att vi ska rapportera in bara för ”rapporterandets” skull. Borde väl räcka med en gång för att vidta åtgärder? Jag ska bara dö först..

  Gilla

 2. Denna kom fel, hamnade under posten innan denna ….

  15 maj, 2018 kl. 12:28
  Nu måste VI alla bättra oss och verkligen anmäla allt, även de där som är ”vardags skit”
  Har blivit så mycket glåpord och attityd i vardagen/på jobb att man lätt bara rycker på axlarna och går vidare men näääää
  Snälla, vi måste ta oss i kragen och börja anmäla detta också NU!
  Det är för vår egen skull ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s