Framsida

Angående Arrivas information och möte i Ystad

Arriva skickade igår ut ett meddelande där de informerade om hur de anser att övergången till Arriva Sverige ska gå till. En övergång är när ett företag tar över en verksamhet och därmed även personalen. Detta regleras i Lagen om anställningsskydd(LAS) 6b. Detta ska dock förhandlas och de förhandlingarna pågår fortfarande. Vi hävdar bestämt att varken i Arriva Sverige eller Arriva Tåg så finns något som heter Kundvärd. Vi hävdar att alla ska gå över på sina befintliga kontrakt dvs Tågvärd. Arriva har alltså gått ut med att det ska ske på ett sätt som inte är färdigt. Ni kan helt enkelt bortse från den informationen tills att förhandlingarna är klara.

Möte bokat i Ystad

Ystad: Fredag 21 september kl.18:00
Plats: Lancasterskolan, Sankt Petri Kyrkplan 2

y1.png

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s