Framsida

Bli SEKO-ombud!

I december kommer SEKO klubb Pågatåg att hålla medlemsmöte. Styrelsen kommer då att föreslå att vi tillsätter SEKO-ombud på alla stationeringsorter.

Ombuden kommer att få en skräddarsydd utbildning med fokus på just vad som gäller på vår arbetsplats. Du kommer att ha löpande kontakt med styrelsen om vad som händer så att du kan svara på frågor från medlemmarna. Vi vill även utveckla det lokala arbetet på alla orter med lokala möten och aktiviteter och där är du som SEKO-ombud en viktig del. Styrelsen föreslår att vi tillsätter
3 i Helsingborg, 3 i Malmö, 2 i Hässleholm, 2 i Ystad och 1 i Trelleborg.

Vill du vara ett av dem? Skicka in ditt namn till valberedningen. Vet du någon som du tycker skulle passa? Fråga den först om den ställer upp och skicka sedan in namnet.
Valberedningen kontaktas på: jorgen.duholm@arriva.se

Har du frågor om uppdraget så kontakta styrelsen på klubbpagatag@gmail.com

6 reaktioner till “Bli SEKO-ombud!”

  1. Hej.
   Ja ombudens främst uppgift är att vara någon som finns på plats och som medlemmar kan ställa frågor till. Sen kan man inte svara på allt men då ser vi till att det alltid finns någon som ombuden i sin tur kan fråga. Tanken är att det ska finnas fler som representerar klubben ute på åkstationerna.
   Sen vill vi även dra igång fler möten och aktiviteter ute på åkstationerna. Ombuden och styrelsen organiserar dessa tillsammans.

   Förtroendemannalagen gäller alla som har ett förtroendeuppdrag och ger oss rätt att utföra viss facklig verksamhet på arbetstid. Om du tex ska arrangera ett informationsmöte på din ort så kan vi se till att du är ledig för att förbereda mötet tex. Men sen kommer man aldrig ifrån att vissa saker måste ske när de händer. Någon kanske ringer och frågar något när du är ledig osv. Så vissa saker kommer att ske på fritiden.

   Ställ gärna fler frågor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s