Framsida

Centrala förhandlingar

Inte helt oväntat så är vi inte eniga i dessa frågor lokalt. Frågorna skickas därmed upp till central förhandling. Det kommer att ta några veckor innan dessa är på plats.

Följande frågor skickar vi upp till förbundet:
Anställningskontrakt för nya kundvärdar
Turlängd över 6 timmar vid tidig tjänst
Rastöverenskommelsen

6 reaktioner till “Centrala förhandlingar”

 1. Finns inget som heter kundvärdar i nya avtalet.
  I ”uppdragsbeskrivning drift” avdelning 3.8 stycke a:

  a) Varje Fordon ska bemannas av en (1) tågvärd. Om en Tur körs med fler än ett (1) Fordon ska tåget bemannas av lika många tågvärdar som antalet Fordon i Tåget, med en (1) tågvärd i varje Fordon.

  TÅGVÄRD står det. Nu får det ursäkta uttrycket, för h*lvete vara nog med Arrivas myglande.

  Gilla

 2. Håll ihop nu gubbar och gummor! Jag går till och med in på mobiva när jag är ledig bara för att få glädjas över trafikmeddelande om att tåg är sent pga förlängt trafikutbyte, det är härligt att se! Hoppas vi alla kan hjälpas åt och fortsätta att göra ordentliga efterkontroller, då går inga tåg i tid! Glöm för allt i världen inte att ta på och knäppa jackan (även om dragkedjan kan kärva lite) och ta på mössa vid varje uppehåll innan ni går ut och sen måste man givetvis ta av den innan man kör iväg. Använd ledtänger och fotsteg, tänk på säkerhet och hälsa och ta det lugnt, stressa inte!

  Gilla

 3. Inte helt oväntat kommer de nog inte vara överens på central nivå heller. Kan ni inte berätta för oss medlemmar vad som händer då?

  Gilla

  1. När förhandling hamnar på central nivå så beslutar seko centralt om ärendet. Om de inte kommer överens så behöver seko centralt ta beslut om det ska drivas vidare arbetsdomstolen eller inte. Då tar man in LO/TCO – rättsskydd som hjälp för att ta beslutet. Man vill inte driva ärenden som man riskerar att förlora och skapa ett prejudikat som gäller för hela branschen eller arbetsmarknaden.
   Så det är svårt att sia om framtiden. Men vinner vi inte i förhandlingarna eller domstol så kommer vi att kunna driva frågor i avtalsrörelsen 2020.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s