Framsida

Rapport från årsmötet

Måndagen den 4 mars höll Klubb Pågatåg årsmöte. Mötet var mycket välbesökt och salen full. Mötet var uppdelat i två delar. Ett årsmöte med val till styrelsen och övriga årsmötespunkter och ett medlemsmöte med rapporter från förhandlingar och arbetsmiljö.
Avgående ledamöter var Fredrik Nilsson och Barbro Granstedt. Vi tackar Fredrik och Barbro för deras arbete i styrelsen. Nya i styrelsen blev Alexander Sandquist och Mikael Plessen.
Styrelsen kommer att bestå av :
Lars-Åke Persson (ordf)
Magdalena Ahlén
Ola Brunnström
Stefan Pinjefors
Camilla Persson
Jenny Månsson
Mikael Plessen
Alexander Sandquist
Michael Burnett-Cargill.

Mötet fick efter detta rapporter från förhandlingar och arbetsmiljöarbetet. I dom centrala förhandlingarna finns inte mycket nytt att rapportera om mer än att dom juridiska kvarnarna maler långsamt. Eftersom förhandlingarna är centrala har vi lokalt inte mycket att säga till om. Angående arbetsmiljön fortsätter arbetet med att få till scheman, pauser, komma till rätta med hot och våld, problem med uniformer mm.
Facket ger löpande förslag om förändringar i turer och scheman. Det har påståtts att vi skulle vara passiva där vilket inte stämmer. Efter mötet fortsatte mötet mer informellt över en middag. Totalt sett bra och nyttiga diskussioner, samt bra rapporter.

Tack till alla som kunde delta. Hoppas vi är ännu fler nästa gång!

 

11 reaktioner till “Rapport från årsmötet”

  1. Det finns ingen juridisk gräns. Tror inte att det finns något i Sekos stadgar som skulle hindra det heller. Så du kan i princip bli medlem dagen innan strejken. Med reservation för det finns någon gräns i stadgarna.

   Gilla

   1. Har bara för mig att några Seko-medlemmar inte fick strejka under Veolia/Transdev konflikten 2014 eftersom man gått över från en annan förening och då hade en sorts ”karenstid”.

    Gilla

 1. Hörde nyss att dom nya kundvärdarna inte går på vårt kollektivavtal utan på branschavtalet, har Arriva ingen skam i kroppen !?

  Gilla

 2. Det är kanske dags att facken gör en sammanfattning av alla försämringar och avtalsbrott Arriva gjort mot oss som arbetar
  och även berätta vilka frågor man driver och hur långt man kommit.
  Många saker har smugit sig på oss ett efter ett och därför hade en sammanfattande text till medlemmarna som klargör hur illa Arriva beter sig kanske varit på sin plats ?
  Kanske lite mkt begärt för jag vet att ni har mkt att göra men ändå 🙂

  Gilla

  1. Ja det är lite mycket just nu. Vi vet att information är viktigt och vi gör så gott vi kan. Men vi fokuserar nu på att ordna med underlag i de ärenden som ligger centralt/arbetsdomstolen nu. Vi hoppas att ni kan ha överseende.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s