Framsida

Nytt tur-paket.

Arriva har i det nya turpaketet återigen minskat på vår kringarbetstid, d.v.s gångtider, avställningstider o.s.v. Vi har känt att många blivit förbannade på det. Detta, vill vi poängtera är ett arbetsgivarbeslut och inget vi har godkänt. Vissa förändringar kan dessutom vara brott mot kollektivavtal och som vi i så fall kommer att tvista om.

Gångtid är arbetstid som ska spegla den tiden det tar att förflytta sig mellan tåg och exempelvis rastlokal. Givetvis har vi alla olika förutsättningar och tar oss fram olika fort, så därför ska tiden anpassas till alla. Vi uppmanar alla våra medlemmar att följa Arrivas direktiv d.v.s gå när ni har gångtid, ställ av när ni har avställningstid o.s.v. Eftersom det är ett arbetsgivarbeslut vilar ansvaret på Arriva.

Vi arbetar INTE gratis på vår fritid (före eller efter arbetstiden, inte heller på rasten) Vi kompromissar ALDRIG med säkerheten. Vi går när vi har gångtid, och i ”normal”gånghastighet. Dessutom använder vi övergångsställe, för vår egen säkerhet. Det får helt enkelt ta den tiden det tar.

Vi är mycket intresserade av att höra av er om det finns för lite tid någonstans, så rapportera gärna till oss. Skriv övertid om ni blir sena, om det så bara är en minut.

3 reaktioner till “Nytt tur-paket.”

 1. I Helsingborg har vi en hiss som ibland är väldigt upptagen (ibland även avstängd/trasig). Som jag förstått räknar arbetsgivaren med att vi ska ta denna hiss till tågen. Eller är tiden räknad utifrån promenad nedför trapporna? I båda fallen medför det att man kommer ner försent (om man tar det lugnt så man inte ramlar i trappen).

  Gilla

  1. Jag är ganska säker på att den är räknad på hissen. Vill missas att vi ifrågasatte det men kom inte vidare. Tekniska tider på nya lokaler har arbetsgivaren lite överläge.

   Gilla

 2. Sätt klockans larm i telefonen på minuten när ni ska gå som en påminnelse så att ni inte går tidigare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s