Framsida

Förhandling om tekniska tider på måndag

På måndag den 22 juli kommer vi att ha en förhandling om tekniska tider. Det gäller dels tider som ändrats mot vad som tidigare överenskommits. Detta kan ha skett av misstag men det vet vi inte. Dessa borde bara ändras tillbaka med omedelbar verkan. Vi har även tider som medvetet ändrats och en sådan är gångtiden i Malmö. Där har gångtiden satts för förare till 6 minuter och för tågvärdar 5 minuter. Att lägga skillnad i dessa tider tycker vi är riktigt dumt och reflekterar inte verkligheten.
Tekniska tider måste reflektera verkligheten för att de ska fungera. Vi går tex från rasten till vårt tåg när rasten är slut. Om gångtiden inte räcker så kan tåg bli sena och tågvärdar kan missa sina tåg. Det är inte en sådan vardag vi vill ha. Vi uppmanar företaget att tänka om och sätta tekniska tider som dels ger utrymme för att vi rör oss olika fort men även för att det kan hända saker under promenaden.
Vad det gäller gångvägen i Malmö så vill vi även påminna om att det är vägen via övergångsställena som är den säkra vägen. Ta inte den risk som uppstår om man sneddar över vägen där taxibilarna kör in.

SEKO klubb Pågatågs styrelse

6 reaktioner till “Förhandling om tekniska tider på måndag”

 1. Man måste också reagera över gångtiden i Helsingborg.
  Här har vi tillgång till hiss som det framför allt på sommaren kan vara långa köer till.
  Vi har 4 minuter på oss och dom minuterna räcker aldrig.
  I Hässleholm stannar tågen från Helsingborg på spår 8, även här har vi 4 minuters gångtid, också den ej fungerande i verkligheten.

  Gilla

 2. Enligt avtalet med Skånetrafiken så ska både lokförare och kundvärd ha 5 min plattformstid, många gånger slås uppstartstid och plattformstid ihop och ger endast 5 min när det skulle vara 10 min om jag förstått det rätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s