Framsida

Information från medlemsmötet på Blå båten.

Skyddet informerade om att man lämnat in två begäran om åtgärd (6.6a) till arbetsmiljöverket. Dessa två gällde stötar från uniformen och Arrivas hantering kring arbetsskador.

Turpaket 2020.

Det blir ungefär samma turpaket som T-19, inga större förändringar. SEKO har även tagit upp frågan om gruppval, men Arriva verkar inte överdrivet intresserade av frågan.

Avtalsrörelsen.

Avtalsrörelsen börjar i januari med att krav sätts samman av alla klubbar inom spårtrafiken. Centrala och lokala avtal upphör att gälla sista april. Att vårt lokala avtal på Pågatågen ska vara tillbaka 2020 är alla klubbar inom spårtrafik i Sverige överens om. Efter allt som hänt de senaste åren är vårt mål att få till ett kort avtal eller ett uppsägningsbart avtal.

I händelse av en försäljning av Arriva blir det förmodligen inga förändringar av våra avtal, utan allt följer med över till den nya ägaren.

Festen.

Det var väldigt roligt att se så många glada kollegor samlade på ”Blå Båten”. Roligt att även många av er nya som inte varit anställda så länge kom och festade loss. Känns bra med så mycket positiv energi från er. Det är extra viktigt i dessa tider.

Festen var väldigt bra anordnad och den goda maten verkar ha gått hem hos de allra flesta. Dansgolvet var igång hela kvällen och många dansade loss ordentligt. Härligt att se!

Ett stort jättetack till festkommittén och alla andra frivilliga som hjälpte till med festen. Grymt jobbat! SEKO Pågatåg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s