Framsida

Permitteringsavtalet är påskrivet

Vi har nu valt att skriva under avtalet om korttidsarbete(permitteringar). Vi hade i förhandlingarna lagt fram vad vi uppfattade som blygsamma förslag om gruppval och nattvila. Arriva valde att gå i full konfrontation, avsluta förhandlingarna och hota med varsel. Vi ville ogärna backa och gick ut till er medlemmar för att få stöd. Det fick vi! Många av er som röstade för att inte backa för hot om varsel var de som själva skulle bli drabbade. Det kräver mod. Många av oss som ligger längre upp på listan och inte skulle drabbas av varsel, är såklart mindre utsatta, men ville också att vi skulle stå på oss.
Men vi måste välja våra strider. Just nu, under pandemin, är vi inte starka. Vi har ett svagare strejkvapen och svårare att få allmänheten med oss vid konflikt.

Vi som i slutändan förhandlar måste ta i beaktande att försvara våra nyaste medlemmar som kanske inte alltid är de högljuddaste. Den här gången bedömer vi att risken för dem är större än vad som står att vinna. Vi har därför skrivit på avtal om korttidsarbete.

Vem kommer att permitteras?
Arriva har tagit fram listan. Vi har velat justera i den för att få en jämnare spridning på permitteringar men detta har inte hörsammats. Arriva har prioriterat de som är i riskgrupp vilket vi tycker är bra. Dock vet vi inte om alla som är i riskgrupp är med eller inte men Arriva påstår detta. I övrigt är det blandat vilka som permitterats och får gå ner 20% eller 40%.

Kommer jag att få jobbet tillbaka?
Du som blir permitterad behåller din anställning. Permitteringen har inget med ditt anställningsavtal att göra. Om det är så att Skånetrafiken reducerar trafik på mycket lång sikt så kommer vi att hamna i en situation med varsel. Det skulle vara nånstans vid årsskiftet när avtalet om korttidsarbete tar slut. Då är det sist in först ut som gäller och har inget med permitteringar att göra.

Vad gäller på mina permitteringsdagar?
Om du är permitterad så kommer du att få P-dagar utlagda. Dessa är fasta och kan inte flyttas av vare dig eller företaget. Du är inte helt ledig dessa dagar. Företaget kan höra av sig dagen innan en P-dag och meddela att du skall arbeta. Då avbryts hela permitteringen så detta är inget de kommer att göra lättvindigt. Har du en fridag dagen innan p-dag så väljer du själv om du svarar i telefonen. Får de inte tag i dig på en fridag så är det inte ditt problem. Detta kommer att vara mycket ovanligt då hela permitteringen bryts så lägg inte för mycket tid på detta, det kommer att vara särfall.

Vad kommer jag att få för lön?
Du kan bli permitterad i någon av tre nivåer:
Minskad arbetstid med 20 % och 4 % lägre lön.
Minskad arbetstid med 40 % och 6 % lägre lön.
Minskad arbetstid med 60 % och 7,5 % lägre lön.

Hur funkar OB?
Du kommer att minst få ut ditt snitt av de tre föregående månaderna i OB. Tjänar du mer i OB än snittet får du såklart den högre summan.

Jag vill inte vara permitterad.
Vi ska försöka lösa detta. Maila klubben på styrelsen(snabel-a)sekopagatag.se

Mvh
SEKO Pågatågs styrelse

78 reaktioner till “Permitteringsavtalet är påskrivet”

   1. Jag var med i Kommunal innan å har inte kännt att facket varit på min sida så mycket som här!!

    Gilla

  1. Vi ville ha medlemmarnas stöd och det fick vi. Sen vågade vi inte löpa linan ut och syna Arrivas hot. Vi uppfattade att risken var för stor för de medlemmar som skulle drabbas.

   Gilla

 1. Förmodligen kommer jag att bli permitterad eftersom jag är i riskgrupp….Hur fungerar det med semesterdagar, jag förmodar att man inte tjänar in lika många semesterdagar när man är permitterad, eller? Jag har 4 veckors semester i sommar, dras det 20 dagar trotts jag är permitterad? Inbetalningen till pensionen, minskas den oxå? Har vi rätt till tidsförskjutningstilläg de två första veckorna (1/5- 10/5) även om vi blir permitterade?

  Gilla

  1. Semesterdagar räknas om till din anställningsgrad och förändras inte i praktiken. Det kommer att dras 20 dagar på 4 veckor precis som om du jobbat 100%.
   Pensionen minskar lite om du är pemitterad. Den är beroende av lön så tjänar du 96% av lönen så kommer 96% pension att betalas in den månaden.
   Tidsförskjutningstillägg kommer att betalas på 1,2,3 maj då utlägget kom i måndags.

   Gilla

   1. Ang tidsförskjutningstillägg…Mitt schema för nästa vecka (4-10/5) blev ändrat igår tisdag (28/4) Då ska man väll ha tillägg?

    Gilla

 2. Vad håller ni på med?!?! Första positiva beskedet man får av Seko någonsin, att ni inte ska skriva under och dessutom står 85%!! av de röstande medlemmarna bakom er. Har fortsatt betala min bortkastade medlemsavgift i väntan på strejk men nu får det f** vara nog. Lycka till framöver.

  Gilla

  1. Avtalet om permitteringar är det inget fel på. Vi fick till bra villkor där. Sen ville vi ha mer men misslyckades. Vi vågade inte offra de nya medlemmarna då vinsten inte skulle motsvara risken.

   Gilla

   1. Bra villkor i ett permitteringsavtal, man får gratulera. Och förresten, bra villkor för vissa menar du väl? Rimliga hade väl varit att fördela permitteringen och de kortare passen över arbetsstyrkan så att vissa inte får all tid utlagd och till och med sämre pass?

    Gilla

 3. Det här handlade väl om att inte skriva under ett avtal om korttidspermitteringar såtillvida vi inte fick igenom några väldigt rimliga villkor? Vad har det att göra med ”svagare strejkvapen” och ”svårare att få allmänheten med oss vid konflikt”?

  Gilla

  1. Nu gick konflikten vidare då Arriva hotade med varsel. För att stoppa det skulle vi behöva använda alla våra till buds stående medel. Där är strejk och allmänheten avgörande.

   Gilla

   1. Vi skulle väl inte ha strejkat om arbetsgivaren mot förmodan hade varslat personal pga arbetsbrist?? Låter oerhört korkat. Det hade vi ju fått ta i så och det hade blivit väldigt jobbigt för ag ekonomiskt – med all rätt.

    Gilla

 4. Det var helt rätt att skriva under permitteringen, detta handlar ju främst om att folk kommer behålla sina jobb och då tycker jag inte att det finns utrymme för förhandling. Detta är mycket bättre än alternativet och att vi inte kommer framstå som snikna typer som försöker klämma ut så mycket förmåner som möjligt under en kris. Utan lägg det på hyllan till bättre tider då vi faktiskt kan gå hela vägen ut.

  Gilla

  1. Jo, men AG kommer alltid att hota med varsel.
   Om vi vid ev strejk i december vill ha tex- längre nattvila, grupper kortare morgonpass kommer AG att säga:
   – Det blir dyrt, ni ruinerar oss, vi måste varsla osv.
   Då ställs återigen de ”svaga” mot de ”gamle”. Tyvärr brukar då utgången va att alla får det lite sämre. Så kan man inte hålla på i evighet.
   Nån gång måste det vara hårt mot hårt.

   Gilla

   1. Vid en strejk är situationen helt annorlunda. Du har vi starka vapen som vi helt saknar i nuläget.
    Vi ska välja tillfälle att strida när vi är som starkast.

    Gilla

 5. Jag är en av den som skulle kunna varslas. Jag röstade för att kämpa på men är samtidigt lättad att det inte blev uppsägningar.
  Vi tar dem nästa gång!

  Gilla

 6. Får en arbetsdag gå över på en P-dag? Alltså, får arbetsgivaren lägga ut pass som slutar, exempelvis, 02.00 mot en P-dag?

  Gilla

 7. Hur kan ni lägga er där?
  Vågade inte!!! vad missförstod ni om 81.4 % i er undersökning?

  Vi tar kampen senare, känns som vi hört det förr, slutar alltid med, vi ville, men lyckades inte…inte nu i heller..

  Gilla

 8. Bra jobbat av er alla, ni har mitt fulla stöd i att er bedömning av situationen var rätt i detta fall.
  Än en gång visar ag vilka de är och det ger oss bara mer kraft till hösten!

  Gilla

 9. Tid att lämna facket nu kanske, bygga ett starkare fack, gör man inte genom att säga nej, den ena dagen och lägga ut röstning hur man ska gå vidare i saken, vilket resulterar stort i att fortsätta kampen, sen lägga sig platt dagen efter, känns mer som det splittrar facket mer än stärker, ännu en vinst för företaget.

  Klart att Arriva hotar med varsel, vad hade ni väntat er? Dom hotar väl alltid och det är då ni ska stå upp, gentemot era medlemmar vilkas gensvar ni hade i denna frågan, men ändå gav ni upp..

  Trodde på er efter gårdagen… men inte längre.

  Gilla

   1. Du är inte ensam med tanken på ett nytt fack. Klart det går.
    Arriva har alltid och kommer alltid hota med varsel. Det är ju det perfekta hotet.

    Hur går det med timmisarna nu? Företag som permitterar får ju enbart använda sig av timmisar som har en verksamhetskritisk position. Svårt att hävda att dom har det när man permitterar folk med samma position?

    Gilla

 10. På vilka grunder går man på när det gäller permitteringen och vem ska bli permitterad ? Vissa har fått 20%,40% och 60% det vore ju bättre att köra 20% över alla så att det blir jämt fördelat .
  Beträffande semester dagar vad händer där ?
  Dessutom förlorar man på sina pension pengar kommer Arriva betala in x-tra till dom som är drabbade.

  Gilla

  1. Vi håller med om att fördelningen är dålig. Arriva har gjort den och vägrade alla förslag på förändringar.
   Semesterdagar på huvudsemester räknas påverkas inte. Strösemester som tas ut om du är pemitterad räknas om som om du var deltidsanställd.
   Pension beräknas på lönen. Tjänar du 96% av lönen så är det 96% av pensionen som betalas in den månaden.

   Gilla

 11. Hur funkar det med permittering om man ska gå på föräldrarledighet i några månader?

  Förstår att ni skrev på avtalet och stöttar er fullt ut! Det var starkt att försöka. Komiskt att AG säger att de gärna diskuterar scheman men inte i detta forum, så har de väl sagt i fem år nu..

  Gilla

 12. Det känns som att det är uppenbart att de som varit längst i företaget vill stötta varsling för egen del, utan att konsekvent tänka på de som riskerar att stå utan jobb (inte så lätt att bli anställd på nya företag som de flesta räknat ut). Jag tycker att permitteringar är ett beslut som är det mest rätta och solidariska. Tycker det är oerhört tråkigt att Seko ska å skit för att dom vill inkludera ny anställda/nya medlemmar, vilket är helt korrekt beslut från deras sida. Hur mycket skit hade dom inte fått från dom som hade drabbats av varsel gämfört med permitteringar? Lite sund förnuft kanske, avtalsrörelsen är inte viktig just idag. Känns som att de flesta bara vill kompromissa så att de själva ska få största kak biten själv.
  Permitteringar är ett extremt bra beslut just nu. Om ni har blundat detta året så kanske ni kan öppna ögonen och se vad som händer i världen just nu, och att säkra våra jobb är av extremt hög prio.

  Gilla

  1. Om det forsätter på detta vis kommer vi till slut alla vara svaga medlemmar.
   Om man viker undan gång på gång för att ”rädda jobben” kommer vi till slut alla bli daglönare som får traska ner till stationen och hoppas på att bli utvalda för att få jobba och tjäna några slantar just idag. Resten får gå hem hungriga och sniffa lim, bättre lycka imorgon.

   Gilla

  2. En majoritet av medlemmarna förlorar mer på Permitteringar än på Varsel så det mest solidariska hade varit tvärtom än vad du tycker är solidariskt, facket borde kämpa för vad en majoritet av deras medlemmar tycker och inte vad en liten klick nya anser ,de som har varit med länge är inte ute efter största kak-biten utan de är visa av erfarenhet hur Arriva har agerat vid tidigare förhandlingar och uppsägningar samt tvångsförflyttningar, att kalla det ett extremt bra beslut är helt obegripligt i min värld.

   Gilla

   1. Svar till Sekos fråga ”Vilka förlorar på permitteringar tänker du?”

    De 122st som blir permitterade förlorar ju odiskutabelt på det, så många hade ju troligtvis inte blivit varslade.

    Gilla

   2. Fast vi pratar ju om 4% lönesänkning vid 20% permittering samt att det är lediga dagar vi pratar om. Att ställa det mot 36 heltidsanställda som stod på spel vid varsel tycker jag ändå är en viktig siffra.

    Gilla

 13. Jag ger styrelsen mitt fulla stöd i beslutet. De kommer en större strid tids nog. Däremot vill jag ha mer info hur man arbetat med permitteringsordning. Ville alla i riskgrupp permitteras? De finns ju en ekonomisk del i de också. Har man följt turordning i resterande fall eller vad har gällt där?

  Gilla

   1. De är inte tillfrågade. Arriva kom in med listan extremt sent och utan möjlighet att göra justeringar. De som inte vill får höra av sig till klubben så ska vi försöka ordna det.

    Gilla

   2. Reglerna är olika beroende på om man har ett kollektivavtal eller inte.

    Har man ett centralt kollektivavtal så regleras tillämpningen av korttidsarbete och vilka arbetstagare som ska omfattas av detta i ett lokalt avtal. Vilka arbetstagare som omfattas och i vilken grad arbetstid och lön minskas regleras i detta lokala avtal. Det kan alltså vara olika mellan olika grupper.

    Har man inte ett kollektivavtal, så ska minst 70 procent av medarbetarna inom driftsenheten godkänna och delta i korttidsarbete. Den arbetstids- och löneminskning som har avtalats ska vara densamma för alla deltagande arbetstagare inom driftsenheten. DETTA är hämta från Tillväxtverket. Hur ser lokala avtalet ut när de gäller korttidspermittering? Nog borde facket ha haft en del att säga till om. Tittar man vidare så känns de ju konstigt att man går med på detta utan krav på andra besparingsåtgärder först. Exempelvis uppsägning av provanställda. Arriva har nu med fackets hjälp fått billigare personal på varje avgång genom permission av de med högst Lön.

    Gilla

   3. Vi gick med på avtalet för att undvika varsel. 36 heltidsanställda var det som permitteringarna motsvarar och som skulle kunna vara de som varslades.

    Gilla

 14. Det här är min själ det värsta beslutet jag varit med om att fatta hittills. Jag och många andra ville verkligen klå Arriva och ta kampen. Trodde också att vi kanske hade vunnit. Å andra sidan vad hade vi vunnit och till vilket pris? Skulle vi offra nyanställda och provanställda? Utan backning från förbund och allmänheten? Vi var helt klart illa förberedda och helt klart satte prolongeringen käppar i hjulet. Det var ju vårt första argument för att gå med på permittering. Ibland får man backa, lära och gå vidare. Mitt i striden får man förstå rationella argumenten. Deppa ihop och gå vidare.

  Gilla

  1. Arriva kommer alltid att hota med varsel!
   Snart finns inget kvar att försvara/kämpa för.
   Arriva/Almega kommer inte att ge sig förren tågbranschen fullt ut har blivit en låglönebransch där alla är timmisar, tjänar uselt och jobbar 15 timmarspass utan rast.

   Gilla

 15. Alla vill ha bra villkor. Att facket går emot omröstningen kan tycka vad man vill om. Bättre backa nu. Att förlänga avtalet 7 månader hade de facto inget med att få igenom nya krav. Arriva kör över sina anställda på de sätt de kan strax innanför lagens regler. Det är bättre i slutändan att satsa all krut på avtalsrörelsen i vinter. Vi har försvagade vapen under denna Corona period. Med andra effekten hade varit så mycket mindre. Facket gör det som de tror är bäst. Man kanske skulle låtit bli att föra in krav från början. Jag tycker inte man ska överge facket. Get seko/st med sig i vinter, först då kan man ta en riktig svekdebatt. Vild strejk kanske det till och med blir trots att det är olagligt.
  Jag tror att alla vill ta denna fight och att ledningen ska märka att vi håller ihop trots hur det blev nu.

  Gilla

 16. Det kommer att bli en tuff sommar för Arriva, för nu kan det väl iaf inte gå att sälja sin semester eller jobba övertid… Eller kanske ändå? Hur ser SEKO på övertid samtidigt som medlemmar är permitterade?

  Gilla

  1. Vet inte facken ser på det med här med övertid. Med min uppfattning är att inga skall ställa upp på varken utköpet med semester eller övertidspass i sommar. Dem lokförare som redan tjärnar 40 000 till 50 000 i månaden och sen övertiden på det. Hur tänker man med soliariteten med övrig grupper som tjäna 15 000 i månad.

   Gilla

 17. Mycket märkligt att man går med i facket i hopp om att de skall göra det bättre dels för 75:orna men så klart även alla andra.

  Men istället för att faktiskt göra något för 75:orna så är det nu vi som skall hålla igång företaget för att Arriva skall få det så billigt som möjligt och endast permitera de 100%-iga.(grymt att de permiterar de som är i riskgrupp så klart! men i övrigt skulle det varit jämnare fördelning)

  mycket märkligt att man inte tog en större kamp där för en jämnare fördelning.

  alltså inte nog med att man ligger på lägsta lön, man skall nu alltså jobba i några månader i vetskap om att man gör det för att göra det ännu billigare för företaget än om det var en jämn fördelning istället.

  stöttar att ni skrev under, men absolut inte att ni inte kämpade mer för fördelningen, det är verkligen märkligt att man la sig så pladask där.

  antar att man inte skall vänta sig något vidare från facket senare heller när det är dags för förhandlingar av avtalen heller, trist, mycket trist.

  Gilla

  1. Vi drev absolut inte att 75:or skulle permitteras då det del skulle dra ner lönen ytterligare. Dels skulle det göra det omöjligt för dem att ta mertid och övertid under sommaren så detta är förbjudet för permitterade.
   Jag förstår frustrationen. Jag är extremt förbannad över att vi blev snuvade på vår avtalsrörelse som skulle ordna bland annat lönen för 75or.
   Men i princip allt arbete vi lagt ner sedan november 2018 har vart för att skuöydda just 75or. Alla stämningar, vårt förhandlingsutrymme i avtalsrörelsen. Så att säga att vi inte lägger arbete på 75or tycker jag är ganska lågt.
   Dessa saker kommer inte utan arbete utan fackligt aktiva lägger mängder av fritid på att jobba med detta. Det är inget glassigt uppdrag. Det är jobb, ångest och ständig tillgänglighet.

   Gilla

   1. Den skillnad på lön som hade dragits ner från vad vi 75:or redan har är dock otroligt minimal och nog något de flesta hade kunnat leva med för att få en jämnare fördelning.

    Ännu en gång blir det lite som att 75:or skall utnyttjas ÄNNU mer just på grund ut av att de är så mycket billigare, och att facket inte då vill stötta att vi inte skall få utnyttjas.

    Absolut att ni kämpar för 75:orna på så sätt med stämningar o.s.v.

    Men många ut av oss kommer aldrig ens se en uns av de retroaktiva summorna o.s.v för många kommer garanterat inte orka med den käftsmäll som kom i att man var tvungen att flytta fram strejken ännu ett halvår ungefär.

    Så nu kan många som såg ett visst hopp både känna att de aldrig kommer få någon rättvisa för att de inte kommer orka vänta ut det hela. Och att de nu dessutom skall behöva känna sig ännu mer uttnytjad än man redan gjort när man haft den lägre lönen, att man då nu dessutom skall vara den ”billiga lösningen” för företaget att uttnytjad bäst de vill.

    Följdfråga också, kommer vi ens få jobba övertid och liknande i sommar? Just nu fick väl ingen fast personal alls jobba extra eller vad det nu var, eller jag har missförstått det?

    Gilla

 18. Jag har inte följt detta eftersom jag kommer från en annan del av branchen. Men hur i hel***e kan Arriva först försöka att inte förlänga det kollektiva avtalet för er på Pågatågen genom att hålla pandemin som ett stryptag, för att sedan anklaga er för att ni är dumma och vill ha ett jädrans schema?
  Obegriplikt.
  Jag tycker, enligt min analys att ni har gjort en korrekt övervägning av läget och handlat därefter, det var inte konstigt att försöka få till scheman och värdig nattvila till folk, men när er arbetsgivare Arriva började hota om att avskeda folk.. Wow, har aldrig skådat dess like, vilken låg arbetsgivare ni har, mina kondolenser.
  / VoTå

  Gilla

  1. Har ju kommit ut ett antal mail från arbetsgivare om vem som räknas in som riskgrupp. Läs de mailen så får du svar på din fråga.

   Gilla

 19. Det är mycket klagomål på facket här och nu, kanske befogat, men själv anser jag att dom gör normalt gör ett fantastiskt jobb, all cred till dom, att dom la sig helt nu, finns det förhoppningsvis en bra anledning till det, tror faktiskt att dom inte hade någon val i detta, nu är det i så fall upp till medlemmarna att ta sitt ansvar, 82% var mot permitteringar, borde vara många inom dom procenten som är permitterade nu, rätten att tacka nej till att bli permitterad har alla, och i så fall sitter företaget på pottan igen, eller folk har kanske ändrat sin inställning efter att dom fått reda på dom blivit permitterade.

  Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi göra skillnad.

  Gilla

  1. Och för oss som inte är permiterade och är extra billiga för AG(75%), skall vi bara böja oss framåt och ta emot då eller? Verkar lite så nu.

   Gilla

   1. Helt ärligt. Du tog anställning på de förutsättningarna. Du kände till villkoren när du tog jobbet.
    Nu jobbar facket häcken av sig för att du ska få det bättre men du gnäller ändå.

    Gilla

 20. Helt ärligt!!! Tittar man på alla kommentarerna så ser man att arbetsgivarna har lyckats. Det är spänningar mellan 75:or och 100 procentare. Det är några som vill starta nya fack. Någon är förbannade på andra åkstationer. Andra är bara allmänt besvikna och förbannade och vill strejka vilt. Ni har all rätt att vara besvikna och förbannade. Det är jag också men, för fan vi sitter ju i samma båt allihop. Alla vi vill ju ha rimliga villkor på arbetet. Hela saken kunde ju skötts bättre, otroligt mycket bättre. Styrelserna i både ST och SEKO är också vanliga lokförare och tågvärdar. Vi är inga juridikutbildade fantomer som begriper allt omedelbart.
  Ja, allt var för hastigt. Ja det blev fort påskrivet. Ja, man får tycka att vi är syltryggar. Det tycker jag med. Men det finns förklaringar och överväganden som styrelserna måste göra som ibland gör jävligt ont. Prata gärna med oss i styrelsen så förklarar vi. Det finns saker som inte ska pratas om offentligt. Förbundets ställningstagande kan vi inte göra något åt. För fan, slut er samman istället och hjälp till att kämpa för ett bättre arbetsliv för ALLA.

  Gilla

 21. Ge facket lite andrum nu, låt maj gå och därefter kanske en utvärdering göras. En lista över övertramp och annat från anställda där Arriva agerar fel. Sen kan det sammanställas och också läggas till högen av argument inför avtalsrörelsen. Vi kan vara arga, ledsna och besvikna över detta. Alla får slicka såren och försöka blicka framåt. Klart att grupper och 13 timmars uppehåll hade varit bra att få igenom men läget är som det är nu. Man är alltid närmast sig själv så är det men det behöver inte betyda att man sköter i kollegorna. De flesta var säkert taggade att gå ut i strejk nu i maj men corona har ställt till det. Oavsett så är det när avtalet går ut i vinter som det blir aktuellt för ordentlig strid. Lider landet fortfarande av corona så är chansen att det blir samma läge som nu men att då får man absolut inte lägga sig.

  Gilla

 22. Vi tar striden till vintern, hur många gånger har inte det skrivits här inne, vad kommer att hända då, företaget kommer naturligtvis att hota med varsel då också, och gav facket sig nu för att rädda nyanställda, så kan man inte göra något annat då i heller, sen rädda dom till vad? Ett skitavtal rent ut sagt, ser inte mycket ljusning på detta nu.

  Gilla

 23. Jag håller med någon insändare. Längre upp.
  Dom som nu går på 75 procent och blev anställda på den procenten och lönen.
  Ni vet väl vad ni skriver på?
  Ingen har väl tvingat er att börja jobba på Arriva.
  Jag håller med att det är en skitlön men det vet man innan.

  Gilla

  1. Problemet är nog dock inte att de inte vet vad för lön de skrev på.

   Nu såg alla framemot att det skulle bli ändringar efter strejk här nu, och många hade planerat att klara sig denna tid. Och, sen kom Corona, inget att göra åt, men det blev ändå en käftsmäll för de flesta 75:or, men som sagt, inget facket kan göra åt (cred till dom att man försökt lösa det så ”ok” som möjligt ändå.

   Men den andra käftsmällen blir väl att de flesta kommer känna sig ännu mer uttnytjade nu då man vet om att man inte blir permiterade just av den enkla anledningen att man är det absolut billigaste skiter företaget har och dom är skitglada för det.

   Så det är nog snarare känslan nu när många känner att de redan stått ut med en något skit känsla som man snart för ändrade sig tagit sig igenom, känna sig ännu mer som det lilla botten skitet 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s