Framsida

Största turpaketet någonsin!

Vi har nu fått turer som kan börja gälla i december efter tidtabellsskiftet. Region Skåne tar den 2-3:e november sin budget och de kommer då även att besluta om det blir en fortsatt reducering av trafiken. Det turer vi fått att granska är ett scenario där Region Skåne behåller viss reducering. Trots denna mindre reducering av trafik på kvällarna så har vi ett större turpaket än någonsin. Vi har alltså trots en liten reducering mer trafik när vi går in i 2021 än vi hade i december 2020. Detta är ett fantastiskt besked! Vi kommer att återgå till att behöva minst full styrka i december. Den reducering vi ser i turpaketet är att man tunnar ut kvällstrafiken till entimmestrafik på vissa banor. Detta ger ett marginellt utslag på antalet turer. Samtidigt öppnas Lommabanan med entimmestrafik vilket ger en markant ökning av turer. Nu pratar vi fortfarande om det reducerade scenariot som Region Skåne mycket väl kan stryka då det är stor press från regeringen att de inte får reducera och ta emot bidrag samtidigt. Stryks reduceringen kommer vi se ett ännu större turpaket.

Oavsett om det blir en reducering eller inte så har vi mer trafik än för ett år sedan. Turpaketet 2020 innan pandemin innehöll 790 turer. Det reducerade paketet vi nu tittar på innehåller 850 turer. Tittar man på antal timmar paketet innehåller så är det en ökning på ca 5%. För att vara riktigt tydlig. Detta turpaket innehåller fler turer än innan pandemin. Vi har till och med en ökning på 5% vilket rimligtvis borde leda till anställningar och inte uppsägningar.

Vi har nyligen firat att vi vann kisspauser i förvaltningsrätten. Nu är det dags att öppna skumpan igen och fira detta!

Var stolta över vad vi åstadkommer här. Ingen kör över oss på Pågatågen!

SEKO klubb Pågatågs styrelse
STs styrelse

19 reaktioner till “Största turpaketet någonsin!”

 1. Kanon då hoppas vi på att ni kommer oxå satsar mer på att kunna ändra bransch avtalet ( slav avtal) som vi flästa blivit anställda dem senaste åren.
  Vad jag vet att vi är anställd på 75% men vi jobbar nästan 95% med samma ursel lön dem betalar ,vilket vi gör exakt samma sak som dem gamal anställda. Vi går på knäna för att få ihop ekonomi ,vi är många jobbar nånannan stans oxå bara att kunna klara oss med ekonomi, inte lätt att hitta jobb i den här pandemin. Hoppas att facket kommer engagerar mer på att slav avtalet ändrar.

  Gilla

   1. Ja, tack som fan!! Tack för allt ni gör och tack för allt som ni vill göra även om det inte alltid går att genomföra.

    Gilla

 2. Alla timmisar sätt er timfria jul och nyår !!!!!! ta en veckas ledighet det är ni värda sen får Arriva upptäcka hur mkt dom saknar er.

  Gilla

  1. Svar nej, så lätt ska du inte komma undan! Accepterar du ej 80% är det uppsägning som gäller, ingen timanställning. Arriva har redan timanställda i överflöd som suktar efter jobb och som inte kommer backa undan, de tar allt de får.

   Gilla

 3. vi timmisar vill så klart ha jobb men samtidigt förstör vi för oss själva genom att springa benen av oss som slavar, blir vi inkluderade i strejken ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s