Framsida

Kampanj för rätt till heltid 

På senaste medlemsmötet beslutades att vi ska köra en kampanj för att kräva rätt till heltid av Arriva. Även om vi vann frågan om hyvling så fortsätter problemet i form av att alla nyanställda sen december 2018 anställs på 75%. Om detta fortsätter kommer vi på sikt att förvandlas till en arbetsplats där heltid är en ovanlighet endast de som jobbat länge har. Många har inte råd att arbeta deltid och att kombinera med ett annat arbete är mycket svårt. Det innebär att vi i praktiken går ner till 75% av lönen när det gäller vad vi har att betala räkningar med. Vi kräver att Arriva återgår till att anställa på 100% så de som nu har 75% kan begära företräde och få heltid när nya tjänster utlyses.

6 reaktioner till “Kampanj för rätt till heltid ”

  1. Helt rätt! Bra att klubben driver det lokalt. Det är ett stort problem inte bara på vår arbetsplats eller i vår bransch så detta är något jag skulle vilja se både Seko och hela LO driva på bred front!

    Gilla

  2. Information om förlikningen har mig veterligen endast kommit via vår VD Mattias. Detta känns inte riktigt bra så vill ni vara snälla och lägga upp en sammanfattning här i bloggen om förlikningen.
    Tackar på förhand

    Ps visserligen arrangerades etterkommande möten men en sammanställning behövs.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s