Framsida

Förslag på tillfällig lösning på rasterna

Igår hade vi åter ett möte med arbetsgivaren angående T18.
Arriva är öppna för att göra en tillfällig lösning på de långa obetalda rasterna tills att frågan är löst i central förhandling. Förslaget är minst 45 minuter rast plus gångtid, men en halvtimme obetalt som det var tidigare. Tanken är att jämna ut de nuvarande långa obetalda rasterna som slår ganska så orättvist över ort och enskilda personer.
Det här gäller alltså bara rasterna och inget annat. Inga avsteg eller liknande och det är en tillfällig överenskommelse.

Vi har tänkt att vi ska gå ut med en medlemsundersökning till alla medlemmar för att se vad ni tycker om detta. Vi tittar just nu på hur vi kan lösa det tekniskt och återkommer så snart det är löst.

Håll ihop!

5 reaktioner till “Förslag på tillfällig lösning på rasterna”

 1. Äntligen händer det något med de förbannade rasterna!! Det finns ju ”Google formulär” men kan använda sig av.

  Gilla

 2. 45 minuter + gångtid är ju bättre än de korta 30 minuters raster vi hade innan, då man knappt hann äta och annat. En halvtimme obetalt tycker jag är acceptabelt med tanke på hur det ser ut på andra arbetsplatser. Visst, fullt betalt hela tiden är ju ännu bättre, men jag tror det kan vara svårt att få tillbaka. Bättre då att hamna på plus gentemot arbetsgivaren genom att gå med på 30 minuter obetalt. Kanske få bort fridagstilläggets tillämpning som motkompensation?

  Gilla

  1. Förslaget är inte en permanent lösning. Det ska bara vara fram tills att central förhandling kommit med sitt utfall. Även frågan om fridagar är på central förhandling så de frågorna kommer sannolikt att lösas samtidigt.
   Det här är bara för att ordna en dräglig tillvara under tiden som förhandlingarna pågår.

   Gilla

 3. Rätta mig om jag har fel men det är väl bara facket som har kompromissat med avtalet, alltså gett efter, har AG ngn gång givit oss ngt tillbaka ?känns som att det står 10-0 till AG.
  Vi som kan järnväg kan driva järnväg Arriva är noll och inget utan oss facket har alltså ett väldigt bra utgångsläge där man egentligen inte behöver ta ngn större hänsyn till AG tågen ska ju gå oavsett Arriva finns eller ej, men tills vidare är det en bra tillfällig lösning ni kommit fram till.

  Gilla

 4. Vet inte om detta är något bra
  Det är alltid vi som får ge efter o AG tar mer än dom kan svälja och dessutom skrattar bakom vår rygg för dom fick som dom ville
  Visst låter detta nya förslag bra och visst dom säger att det bara är en tillfällig lösning men det vet vi alla att AG tolkar ALLT som dom vill
  Ta bara detta med start och sluttid som AG ”löst” med fridagstillägg
  Nä, jag vet faktiskt inte om denna så kallade ”tillfällig lösning” är så bra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s