Framsida

Undersökning om raster

Som vi skrev i vårt förra inlägg så är Arriva öppna för att göra en tillfällig överenskommelse om de nuvarande rasterna. Risken är att det kommer att ta lång tid i de centrala förhandlingarna och arbetet med arbetsmiljöverket och många har det tungt på de turer som ligger nu. Tills att vi löst frågorna så kan vi göra situationen lite mer dräglig för oss med en tillfällig överenskommelse. Den gäller då fram tills att det är klart i de centrala förhandlingarna och att arbetsmiljöverket avslutat sitt arbete.
Förslaget är:
Minst 45 minuters rast.
30 minuter av den rasten är obetald.
Utöver rasten så ska det ligga gångtid.

Vi har gjort en undersökning där du kan tycka till. Den kommer att vara öppen till den 13:e februari.

<UNDERSÖKNING KLICKA HÄR>

MVh
SEKO klubb Pågatågs styrelse

8 reaktioner till “Undersökning om raster”

 1. Nu när ni gör frågan om rasterna kunde det inte finnas en liten ruta där man kunde lagt till någon egen kommentar?
  Inte så enkelt att det är antingen eller?

  Gilla

 2. Om vi nu ska göra ett tillfällig överenskommelse om rasterna tycker jag att ni samtidigt ska se till så att företaget går med på att göra en tillfällig överenskommelse om att stoppa tramset med att köpa sig ur fridagstiderna.

  Gilla

 3. Om inte detta godkänns får Ni i facket se till att arbetsgivaren lägger de obetalda rasterna mer rättvist på de olika åkstationerna ! Vissa åkstationer bland tågvärdar ( Helsingborg o Ystad) har mellan 40-67% obetalt mån-fre, medan andra ( Malmö o Trelleborg) har ca 10-15% obetalt i snitt mån-fre! Det är ju där mån-fre som dom flesta arbetsdagar ligger i veckan.Då kan man ju förstå att vissa vill kämpa på när det knappast drabbar dom, medan dom hårt drabbade är j-vligt trötta på att lägga 20-30 timmar obetalt i månaden på sin arbetsplats ! Sjukt !!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s