Framsida

Växlingen och mycket annat

Det är mycket som pågår samtidigt nu men vi ska försöka hålla er uppdaterade om vad som pågår.

Växlingen Helsingborg
Vi har idag på MBL börjat dra i frågan om växlingen i Helsingborg. Det finns många saker att ta tag i där och situationen inför sommaren med den låga bemanningen kan bli kritisk. Vi har lyft frågorna om bl.a. löner, arbetsbelastning på vissa tider, dedikerad planerare mm. Inga beslut är tagna och det kommer att dröja lite då det är svår att lösa saker under sommaren. Men ni på växlingen ska veta att ni inte är bortglömda. Vi ska dra i det här!

Riskanalys återhämtning
Vi har gjort klart den riskanalys som Arbetsmiljöverket krävt. Det tog nästan 2 heldagar men nu är vi klara. Vi hade med oss över 20 punkter om vår arbetsmiljö som handlade om bland annat pauser, nattvila, fridagsnycklar, morgonturer, natturer, jobba mot klockan, långa turer, rusningstrafik… ja ni fattar. De är nu inskickade till arbetsmiljöverket som kommer att följa upp det i september. Under tiden kommer vi att jobba med trafikplaneringen och PPL för att titta på hur turer ritas och schema läggs ur ett arbetsmiljöperspektiv. Vi har haft det första mötet och det var ett riktig bra första möte.

Ingen tid för larmknapp
På senaste MBL lyfte vi frågan om att det saknas tid för att installera och få igång den nya larmknappen. Vi vet att många haft problem och det är ju avgörande att den är rätt installerad när det väl händer något. Företaget ville inte lägga tid på detta. Vi tycker att det är synd då man redan lagt pengar och energi i detta som kan gå till spillo om den inte kan användas rätt.

Anmäl hot och våld
Antalet anmälningar om hot och våld kommer in regelbundet. Tack till alla som tar sig tid att rapportera! Frågan har kommit upp om man måste göra det både i mobiva och på papper. Om du skriver in det i mobiva så kommer det in i systemet och syns i statistiken. Det är riktigt viktigt. Du kommer bli ombedd att även fylla i den på papper. Det tycker vi att du skall göra för den måste ha din underskrift för att vara ”korrekt”. Men gör du det inte kommer den in i alla fall. Har du varit med om en allvarlig händelse är det viktigare att den även kommer in på papper.

m-si-hb
Hastus har börjat spotta ur sig turer med kombinationen:
M-SI, SI-M, 17 min disp, M-HB samt det omvända HB-M, 17 min disp, M-SI, SI-M . Den turen är 4:01 på tåg men vi tycker inte att kombinationen är bra. Vi kommer att jobba med frågan i arbetsmiljögruppen som håller på med turer och försöka hitta en lösning men tills dess kommer den att kunna komma ut som tur.

Parkering Helsingborg
Arriva ska ordna 7 parkeringsplatser men det verkar dröja till hösten. Under sommaren skall det gå att parkera på Campus men det får arbetsgivaren meddela mer exakt. Vi hade gärna sett fler än 7 platser men det är vad som står i avtalet och Arriva kan lägga sig på lägsta nivå där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s