Framsida

Rapport från styrelsemötet

Lite om vad som hänt senaste veckan och vad som är inplanerat framöver. Gällande inrangeringen (övergången) till Arriva Sverige så kommer förhandlingarna att starta på tisdag 11/9. Så där finns inget nytt att berätta i nuläget. Förhandlingarna kommer att skötas av en ombudsman från Seko centralt, vi från klubben kommer också att medverka.

Även gällande införandet av ny kategori Kundvärd så har det inte hänt något i denna veckan utan vi får hänvisa till tidigare utskickad information. Efter 11/9 så vet vi förhoppningsvis mer också om detta. Vi vet att oron är väldigt stor över detta och osäkerheten är påtaglig i denna fråga, det är svårt att få några raka svar helt enkelt. Timmisar har ett speciellt utsatt läge här eftersom nya kontrakt skall skrivas på inom kort. Det finns också annonser ute där man söker Tågvärd/Kundvärd. Det är alltså ganska rörigt just nu angående tågvärdarnas framtid men vi strider på så hårt vi kan naturligtvis.

I styrelsen har vi också bestämt att vi inte vill gå tillbaka till typscheman i T:19. Alla som minns T:17 och det stora missnöje som fanns då förstår ju det, det fungerade inte helt enkelt. Alla ersättningsturer gör ju att fast schema med typinriktning inte uppfyller de förväntningar som man har på sitt schema.

Vi har också uppmärksammats från medlemmar att man har för hög arbetstid i sitt utlägg samt att fridagar har flyttats. Viktiga frågor naturligtvis men just nu kan vi inte prioritera detta utan måste koncentrera oss på övergången och kundvärdfrågorna.

Vi planerar också för medlemsmöten inom den närmaste tiden men har inte datum klara just nu. Håll ögonen öppna för att vi kallar till medlemsmöten med kort varsel där du som medlem kan göra din röst hörd.

Med fackliga hälsningar

Styrelsen Seko Pågatågen

5 reaktioner till “Rapport från styrelsemötet”

      1. Kan du se i oktober är det bara preliminärt. De släpps den 17:e. Turlistor tror jag inte att Arriva lägger ut längre då de ändras flera gånger i månaden pga banarbeten.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s