Framsida

Hur många timmar ska vi jobba?

Vi har många som är nya på jobbet och det kan vara svårt att hänga med i hur arbetstider och scheman fungerar. Vi arbetar 36-timmarsvecka vilket gör att vi varje dag arbetar 7 timmar och 12 minuter. Detta är samma som 7,2 timmar. Det går inte 100 minuter på en timme som bekant. Om du arbetar deltid så tar du delen av denna siffra så går du tex på 75% så ska du varje dag arbeta 5,4 timmar(eller 5 timmar och 24 minuter).

För timmisar

För att veta fur mycket du ska jobba på en månad så räknar man lite olika beroende på om man är fast eller timmis. För timmisar är det egentligen bara en fråga om när all tid blir övertid för att man arbetat mer än sin tid den månaden. Timanställda räknar alla dagar som inte är lördag, söndag eller röd dag. I juli är det tex inga röda dagar, 8 lördag/söndag och 31 dagar totalt. Du har då 31-8=23 arbetsdagar. Du har då max 165,6 timmars arbetstid i juli. All tid över detta är övertid.

För fast anställda

För fast anställda räknar vi inte lördag, söndag och röda dagar utan fridagar som är motsvarigheten till dessa. I crewweb står de som ”FRIDAG” eller som ”FV/FP2”. Det är samma sak, allt är fridagar. Här räknar du bara alla dagar som inte är fridagar och multiplicerar med 7,2(eller 5,4 om du går på 75%). Om du då tex får fram 22 dagar så blir det 22×7,2=158,4. Du skall alltså arbeta 158,4 timmar den månaden. Om du arbetar 75% blir det 22×5,4=118,8.

För mycket utlagt

Om du fått för mycket utlagt. Om du arbetar 100% så är all tid över det du skall arbeta övertid. Övertid får inte läggas ut utan att ni är överens. Om du arbetar 75% så är den tid som lagts ut för mycket mertid. Den får inte heller läggas ut utan att ni är överens. Kontakta ppl och be dem ta bort pass. Om ni inte blir överens så kontakta oss i klubben.

4 reaktioner till “Hur många timmar ska vi jobba?”

 1. Om jag jobbar 75% och dom lägger ut 3-5 timmar för mycket, som jag inte vill ha.

  Det är ju inte tillräckligt för att ta bort ett pass, vad händer då?

  Gilla

   1. Har haft så dom flesta månader, plus att jag inte ens fått mertid för dom timmarna på lönespecen, vad jag kan se.

    Här tagit det med min ec innan jul, får se vad som händer.

    Gilla

 2. Dom kan ju inte lägga ut mer tid än dina 75 procent om det är det du jobbar utan att du vill.
  Det är ju isåfall rena guldgruvan för Arriva.
  Det blir ju 100 procent effektivitet.
  Så det hoppas jag att dom inte får göra.
  .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s