Framsida

Muntlig förberedelse arbetsdomstolen.

Den 14-15 januari skulle det ha varit en muntlig förberedelse inför våra mål i arbetsdomstolen. Tyvärr blev den återigen uppskjuten på arbetsgivarens begäran. Styrelsen vet inte den direkta orsaken. Nytt datum är satt till den 9 mars. Återkommer då med mer information.

I dom lokala förhandlingarna på Arriva finns inget nytt att rapportera om.

13 reaktioner till “Muntlig förberedelse arbetsdomstolen.”

  1. Den muntliga förberedelsen blev inställd p.g.a. att LO/TCO rättsskydd, (seko), inkom med ytterligare ett 27 sidigt yttrande, den 13 januari, muntlig förberedelse. AD ställde då in den muntliga förberedelsen för att Almega skulle få skälig tid för att bemöta påståendena i det skriftliga yrkandet.

   Gilla

   1. Hej

    Vet någon om Skånetrafiken är insatt i hur det egentligen står till mellan arbetstagare och arriva? Eller bara att Arriva har lagt bud och fick förlängt kontrakt för att de hade lägst pris och då får man klara av det själv, där Skånetrafiken bara ser på? Arriva är väldigt duktiga på att anställa personal till tågen så Arriva har kapacitet att göra bra saker också. Man är dumsnål. Jag vill bara tillägga att jag ändå är glad för själva anställningen.

    Gilla

   2. Hej.
    Facket har ingen formell kontakt med Skånetrafiken. Vi har inga avtal mellan varandra utan avtalet är mellan Arriva och Skånetrafiken. Skånetrafiken har inte visat intresse för att ha någon ytterligare kontakt.

    Gilla

 1. Hej!

  Vad hade krävts för att Seko hade gått ut i strejk innan branschavtalet hade gått ut? Egentligen är frågan Hur mycket hade Arriva kunnat göra innan ”vild laglig strejk”? Oavsett Arriva tåg som blev Arriva Sverige.

  Gilla

  1. Hej.
   Vild strejk kan seko aldrig organisera. Det är till och med så att facket är lagbundna att motverka olovliga stridsåtgärder.
   Hoppas det är svar på frågan. Utveckla annars gärna.

   Gilla

   1. Jag menar vad skulle behöva hända för att en strejk skulle kunna bryta ut innan avtalet går ut. Eller det finns inget man kan ta till? Om man tar i, säg att Arriva skulle sänka allas löner imorgon med 2000 kr, avtalsbrott helt enkelt. Hade varit då tillåtet?

    Gilla

   2. Korta svaret är nej.
    Under tiden ett avtal gäller så är det även så kallad fredsplikt. Det betyder att man inte får ta till några stridsåtgärder bland annat strejk.
    Om företaget bryter mot avtalet så får vi gå till domstol men fredsplikten gäller fortfarande. Det är lagen som ger den här begränsningen och inget vi kan påverka utan att just ändra lagen.
    Ett sätt att mildra detta problem är att ha korta avtal på 1 år istället för långa avtal som vi har nu på 3 år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s