Framsida

Kampanj: Låt Pågatågen rulla

I Sydsvenskan kunde vi läsa att Skånetrafiken planerar att reducera kollektivtrafiken. Vi anser att det skulle vara ett stort misstag och har snabbt satt ihop en kampanj för att försöka få dem att ändra sig. Vi som klubb är avsändare då vi som jobbar i kollektivtrafiken känner vår arbetsplats och våra resenärer. Vi vet att en reducering skulle skapa trängsel och större risk för att smittan sprider sig.
I kampanjen behöver vi alla medlemmars hjälp. Till en början att sprida vårt inlägg på Facebook. Senare kan det bli aktuellt med att dela flygblad och prata med resenärer. Vi, över 500 medlemmar, kan visa hur starka vi är tillsammans!

Dela inlägget. Men klicka inte bara på dela. Skicka det via messenger till alla du känner. Be dem dela. Om du tycker att detta är viktigt, säg det till dem så de förstår. Jobba aktivt med att inlägget ska få så stor spridning som möjligt. Berätta i kommentarsfältet om folk har frågor, var aktiv. I inlägget finns en namnlista, be dem skriva under dem. Om de håller med dig är det en liten sak att be om.
Ni kör vi över den här pandemin!
Klicka här så kommer du till inlägget som ska delas:

13 reaktioner till “Kampanj: Låt Pågatågen rulla”

 1. I detta fallet, som för övrigt är ganska så annorlunda, där vi har en pandemi som kan orsaka uppsägningar osv så har ni gått ut med en massa saker som inte alls håller måttet.
  Ni har skrivit under permitteringar och gnäller sedan om att ni var tvungna, vilket inte är fallet.
  Ännu en gång fallet ni på knän för Arriva och vi som sliter får äta upp det.
  Varför har inte ni valt att helt utesluta medlemsavgiften för oss under tiden allting är osäkert?Meningen är ju att vi ska stå starka, tillsammans, som ni hela tiden påstår. 400+kr är inte hela världen men i dessa tider där facket ska göra allt för oss medlemmar så täcker ni ert eget först innan ni bistår medlemmarna.
  Jag har enbart valt SEKO för timlönen för än så länge har ni inte visat någon mod alls. Bara en jävla massa blå båten fester där ni blåser våra pengar på absolut skit.
  Ta bort medlemsavgiften och bistå med hjälp för timmisar som kanske inte har någon annan inkomst. För det är väl ändå vi som fyllt er kassa! Jäkla socialism gubbar som hela tiden skyller ifrån sig. Gör något och det nu!

  Gilla

  1. ”I detta fallet, som för övrigt är ganska så annorlunda, där vi har en pandemi som kan orsaka uppsägningar osv så har ni gått ut med en massa saker som inte alls håller måttet. Ni har skrivit under permitteringar och gnäller sedan om att ni var tvungna, vilket inte är fallet.”

   Vi har inte skrivit avtal om permitteringar eller något ens i närheten. Skrolla tillbaka på bloggen så har vi skrivit om det flera gånger.

   ”Ännu en gång fallet ni på knän för Arriva och vi som sliter får äta upp det.
   Varför har inte ni valt att helt utesluta medlemsavgiften för oss under tiden allting är osäkert?Meningen är ju att vi ska stå starka, tillsammans, som ni hela tiden påstår. 400+kr är inte hela världen men i dessa tider där facket ska göra allt för oss medlemmar så täcker ni ert eget först innan ni bistår medlemmarna.”

   Medlemsavgiften är avgörande för att vi ska kunna driva de rättsprocesser vi har igång och självfallet för att fylla strejkkassan. Att strejka bara på Pågatågen kostar ett par miljoner om dagen. Vi vet att avgiften är hög men utan den har vi inte resurser att ta strid.

   ”Jag har enbart valt SEKO för timlönen för än så länge har ni inte visat någon mod alls. Bara en jävla massa blå båten fester där ni blåser våra pengar på absolut skit.”

   Fester och andra sociala aktiviteter betalas av skadestånd från företaget.

   ”Ta bort medlemsavgiften och bistå med hjälp för timmisar som kanske inte har någon annan inkomst. För det är väl ändå vi som fyllt er kassa! Jäkla socialism gubbar som hela tiden skyller ifrån sig. Gör något och det nu!”

   Vi jobbar dagligen med att informera och jag hoppas att medlemmarna inte tycker att vi skyller ifrån oss. Då går det fint att avsätta oss.

   Gilla

  2. Alltså som timmis har du typ 50-100 kr mer i timmen. Du har tjänat ihop ditt medlemskap på en arbetsdag. Tack vare SEKO. Så sätt dig ner. Vill du inte kämpa, fine. Men låt de som faktiskt gör något göra det utan ditt snack.

   Gilla

 2. All kärlek till er i facket för det jobb ni gör, ni har mitt stöd och säkerligen alla andra medlemmars med undantag för detta inläggs insändare.

  Gilla

 3. Men vad fan.
  Om man nu tycker så illa om facket.
  Gå ur då.
  Ingen tvingar dig.
  Seko har verkligen kämpat mot Arriva och för medlemmarna sista tiden.
  Tycker dom gör ett bra jobb.
  Om du tycker Seko är dåliga. Gå ur eller gå med i annat fack.
  Dessutom är permitteringar ett sätt att rädda jobb framöver.
  Men än så länge finns inga permitteringar på Arriva Pågatåg.
  Lita du på din arbetsgivare och spara du dina 400 kr och gå ur facket.
  Ta din egen strid.

  Gilla

 4. Hej
  Om jag inte blev beviljat semester över jul och då bara har 2 veckor i sommar.
  Har jag rätt att ta ut 2 veckor till i sommar eller vad händer med dom 2 sista veckorna?

  Gilla

  1. Du har rätt till 4 veckor semester på sommaren juni-augusti.
   Har du inte jobbat ihop betalda dagar kan du ta obetald semester.
   Hur många dagar kan du maila ppl och få reda på.

   Gilla

   1. Tack.
    Jag är fast anställd sen några år, så har full semester.

    Så då kan jag begära att jag får 4 veckor i sommar? Även nu i efterhand?

    Gilla

 5. Ja, jag sökte 2 v på sommaren och 2 v till jul. Fick bara dom 2 veckorna på sommaren.

  Har mailat Anders.

  Gilla

 6. Folkhälsomyndigheten har nu mer eller mindre beordrat trafikbolagen att inte reducera trafiken. Vi får hoppas att Skånetrafiken lyssnar.
  Kämpa på allihopa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s