Framsida

Räkna på timmar: Fast anställd

Enklaste sättet att börja på är att kolla på ditt utlägg. Längs ner står det ”Redo.”. Där anges hur många timmar som lagts ut. Om det är minus är det mindre utlagt än vad du ska jobba. Är det inte minus så har de lagt ut för mycket.

redo_timmar

Hur många timmar ska jag jobba på en månad?
1. Räkna alla arbetsdagar i månaden. Räkna alla dagar som inte är FP/FP2. Du skall alltså räkna dagar med semester, föräldraledigt, afd, p-dagar. Ja allt.

2. Ta fram hur många timmar per dag du ska jobba. Detta skiljer sig beroende på om du jobbar deltid. Jobbar du heltid är din arbetsdag 7,2. Arbetar du deltid eller är permitterad så titta i tabellen nedan.
100% 7,2 timmar
80%   5,76 timmar
75%   5,4 timmar
60%   4,32 timmar
50%   3,6 timmar
40%   2,88 timmar

Beräkning för den intresserade: Vi arbetar 36 timmar per vecka just nu. Det ger en arbetsdag på 7,2 timmar. 36/5=7,2. Detta tar du 80% av för att få fram den deltiden. 7,2×0,8=5,76.

3. Multiplicera antalet dagar du ska jobba med hur många timmar du arbetar per dag.

Expempel: Du har räknat alla dagar som du inte har FP eller FP2 på. Om du ska arbeta 22 dagar denna månaden och jobbar 75% dvs 5,4  timmar per dag blir det:
22 x 5,4 = 118,8
Du skall arbeta 118,8 timmar denna månad.

4. Så. Den korta versionen är: multiplicera arbetsdagar med timmar per dag. Tex: 22 x 5,4 = 118,8

5 reaktioner till “Räkna på timmar: Fast anställd”

  1. Enligt EC i Hm så skall inte arbetscheman skrivas ut längre. Man skyller detta på miljön. Personligen tror jag på annat.
    Jag vet flera som har försökt att påverka detta, inklusive jag själv. Jag anser att ett utskrivet arbetschema underlättar för mig och anhöriga att se och planera för månaden framåt.
    Jag anser att man ska kunna kombinera och planera familjeliv och arbete vilket försvåras om inte arbetschemat skrivs ut.
    Dessutom underlättas uträkningarna i exemplet ovanför.

    Gilla

  2. Det var bra.
    Håller med. Schemat utskrivet underlättar och särskilt att man kan se hur många timmar som är utlagda.
    Något annat.
    Skall det i fortsättningen inte kunna gå skicka ett mail eller bara kunna prata med Ppl om man behöver vara fri eller tex ändra en tur?
    Skall allt krångla till sig och allt skall gå via Crewveb?
    Har försökt få svar av cheferna men tyvärr. Ingen vill kommentera.
    Tycker det fungerar utmärkt just nu.
    Så varför krångla till det.

    Gilla

Lämna en kommentar