Framsida

Felaktiga löner

Hej!
Vi har uppmärksammats på att medlemmar som är korttidspermitterade har fått fel lön under sin sommarsemester. Reglerna säger att under huvudsemester (sommarsemester) så har man inte den lägre permitteringslönen utan sin ordinarie månadslön. Arriva kunde inte riktigt förklara hur det blivit så här men kommer att åtgärda detta så att den anställde inte förlorar något. Lönekontoret har fått till uppgift att hantera frågan så att rätt lön betalas ut. Mer information kommer när problemet är löst.
Några medlemmar (huvudsak timanställda) har fått brev från pensionscentralen Collectum om att inbetalningarna till ITP tjänstepension kommer att upphöra eller pausas. Detta besked är felaktigt och kommer att ändras så att inbetalningarna fortsätter som vanligt. Arriva använder en extern tjänstecentral som sköter detta och troligtvis är det där det blivit fel. Respektive EC skall nu undersöka vilka som drabbats och aktivera inbetalningarna igen.
Om du har problem med lönen så tveka inte att kontakta styrelsen omedelbart på styrelsen(snabel-a)sekopagatag.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s