Framsida

Pågatågens huvudskyddsombud kan komma att sägas upp

Idag var Ola Brunnström inkallad på möte med direktören för division tåg, affärsområdeschefen för Pågatågen och HR-chefen. Samtalet gällde ett mail som skickats ut till medlemmarna som cheferna fått tag i.

Det löd så här:


Från: Ola Brunnström
Skickat: den 9 oktober 2020 15:48
Ämne: Sv: På gång Pågatågen v.41

Hej alla medlemmar

Ska bara svara på detta så folk inte oroar sig i helgen. Mattias skriver: ”I och med att det inte finns ett nytt lokalt kollektivavtal framme kommer alla, som det ser ut nu, att gå över till det centrala Branschavtalet den 1 december vare sig man tackar ja eller nej.”

Det här är ju såklart inte sant. Våra nuvarande avtal gäller fram tills den 30 november. Sen försvinner de och ersätts av avtalsrörelsen. Vi kommer att komma ut ur avtalsrörelsen med ett avtal som gäller alla. Ingen kommer att gå över på branschavtalet utan vi går in i så kallat avtalslöst tillstånd. Med de sagt så ha en bra helg.
Va inte rädd för cheferna, de ska vara rädda för oss.

Mvh Ola Brunnström
Seko klubb Pågatåg

Avslutningen med ”Va inte rädd för cheferna, de ska vara rädda för oss.” anser Arriva vara så allvarlig att de nu kommer att gå vidare med detta. Förste erbjöd de Ola 24 månadslöner att frivilligt lämna företaget. Då han avvisade detta frågade HR-chefen om det var summan som var för liten. Ola svarade nej. Direktören för division tåg säger då att de ändå kommer att gå vidare med detta och att de vill ses igen den 4:e januari.

Vi är övertygade att Arriva då kommer att säga upp eller avskeda Ola Brunnström. Självklart kommer detta att gå vidare juridiskt. Problemet är dock att Arriva alltid kan välja att i domstol ta skadeståndet och ändå inte låta Ola få tillbaka jobbet. Det kan helt enkelt köpa ut vem som helst, det är bara en fråga om pengar. Domstolen kan aldrig tvinga en arbetsgivare att ta tillbaka en person, bara att betala skadestånd. Problemet för Ola personligen är såklart att ett arbete är värt mer än alla skadestånd.
Hans namn är känt i branschen och det kan vara mycket svår att få ett nytt arbete. Det nästa som händer är mötet måndagen den 4:e januari kl 11:00 på Stormgatan i Malmö. En ombudsman kommer att finnas med.

Mvh Seko klubb Pågatågs styrelse

77 reaktioner till “Pågatågens huvudskyddsombud kan komma att sägas upp”

  1. Minst dessa har publicerat något om den eventuella vilda strejken. Finns fler

    Sr.se SvT.se Expressen Aftonbladet gp hallandsposten.

    Gilla

  2. Arrivas presstalesman yttrade sig om repressalier. Ursäkta språket, men han kan stoppa upp sina hot i arslet. Vi har fått nog av deras hot jävla hitler fasoner!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s